I 1998 startede René med at udleve sin drøm om, at starte sit eget cirkus. Det blev til Cirkusteatret, der var det lille frø der skulle starte Cirkus Baldoni.

Det var en svær start at lave forestillinger i en kombination af cirkus og teater, da der trods gode forestillinger ikke var publikum nok til sådan en produktion. René valgte derfor midlertidigt at lukke Cirkusteatret ned og startede dermed i 2001 Cirkus Baldoni, der første gang kørte på landevejene i 2002.

Ud over Cirkus Baldoni var det også i 2001 at Cirkus Nissesjov så dagens lys. En sammensætning af cirkus og teater men i julens ånd. Alle artister er klædt ud som nisser, de er glade og drilske og elsker at optræde for børnene. Cirkus Nissesjov er turnerer i dag med 3 afdelinger turnerer rundt på skoler og institutioner i hele landet.
 
Cirkus Baldoni havde sin premiere i Roskilde den 23. april 2002, hvor René havde engageret en større artisttrup fra Letland. Det hele forgik i et noget udslidt telt, et lånt gredin, gamle lastbiler og vogne, men det viste sig at være en god idé, og i årene efter blev Baldoni’s stil lagt og markerede sig nu som et velrenommeret cirkusforetagende, hvor besøgstallet og kvaliteten af forestillingen steg år for år. Publikum strømmede ikke til det første år, men det løb rundt, og der var endda overskud til, at René kunne købe sit eget gredin, og engagere flere artister i årerne efter.

Stilen var lagt og Baldoni valgte at gå all in. Der skulle laves cirkus fra 4 verdensdele med artister fra Europa, Asien, Afrika og Sydamerika. Det var noget publikum var vilde med og på den måde blev overskuddet større og ambitionerne for Cirkus Baldoni voksede dag for dag og i 2006 blev der for første gang investeret i et helt nyt telt med plads til 600 personer.

Navnet Baldoni havde efterhånden bidt sig rigtig godt fast i danskerne. René besluttede således, at folk på Færøerne også skulle have glæde af Baldoni. Siden 2007 har Baldoni således fast besøgt de nordatlantiske øer, hvor der spilles i sportshaller i 10 bygder.

I 2009 blev der atter købt nyt telt til Cirkus Baldoni. Udover et nyt telt gav René også indretningen en opgradering. Bænkerækkerne fik bedre udsyn, der kom nye loger, ny musiktribune, men ikke mindst investerede René i et nyt avanceret lysanlæg.

I 2011 havde Cirkus Baldoni 10 års jubilæum, og der blev skrevet således i årets program:

’’Når man ser på sine børn, der vokser og udvikler sig, tænker man tit på, hvor hurtigt tiden er gået. Det føles som var det i går, de kom til verden, og nu er de pludselige blevet store og man undre sig over, hvor tiden blev af. På samme måde har René det, når han tænker på sit ’barn’ Cirkus Baldoni, der i år bliver 10 år. De første skridt var meget svære, de var vaklende og usikre og de tumlede noget rundt, fandt balancen, tumlede lidt videre og lærte så til sidst at gå. Stille og roligt formede og udviklede det sig, sæson efter sæson og Cirkus Baldoni fik således sin helt egen sjæl.

Ud over at det i 2011 var jubilæumsåret, var det også et meget udfordrende år. Den internationale økonomiske krise havde sat sit førergreb og udviklingen begyndte at gå den anden vej. Samtidig blev hele landet sat på prøve rent vejrmæssigt.
Vinteren ville ikke slippe sit kolde og snefyldte tag før i starten af april og da foråret endelig begyndte at smile og naturen blev malet i smukke lysegrønne farver, smeltede sneen hurtigt eg skabte en masse våde pladser.

De klimatiske forandringer gjorde det ikke ligefrem nemmere at drive cirkus. I juli 2011 stod på de værste skybrud i mands minde og rekordstore nedbørsmængder, der lagde de danske sommerhuse og feriesteder næsten øde hen. Nu skulle man tro at det ikke kunne blive værre, men ak, det blev det. August indeholdt kraftige tordenvejr, storme, flere skybrud, og 97 % mere regn end normalt for august. Sommeren endte med, at blive den næst vådeste siden 1874 med store økonomiske og materielle udfordringer i kølvandet. Flere gange måtte der aflyses forestillinger fordi at cirkuspladserne var omdannet til søer. Heldigvis var der stadig nogle som på trods af vejret kom og nød en dejlig cirkusforestilling.

Selvom 2011 havde været et hårdt år, skulle det ikke standse Cirkus Baldoni fra at udvikle sig. Omend der så blev investeret i et mindre telt og tiltag der gjorde, at man kunne håndtere materiel på våde pladser. Det var et skridt tilbage i størrelsen på teltet, men så absolut ikke på kvaliteten.

Livet i cirkus er spændende og cirkus er et lille samfund, hvor vi i et halvt år lever ca. 30 personer sammen fra forskellige lande med forskellige sprog, kulturer og religiøse overbevisninger. Flere har aldrig mødt hinanden før og kommer måske aldrig til, at møde hinanden igen, det er derfor et halvt års intenst samvær, der stopper brat og så begynder et nyt. Det kræver tolerance, accept og respekt over for hinanden at leve i et minisamfund som det jo er i cirkus. I Cirkus Baldoni er alle unikke med deres specielle kunnen og ingen er bedre eller ringere end andre. Vi er afhængige af hinanden og det skaber en samhørighed og et helt specielt fællesskab.

I årerne der fulgte udviklede Cirkus Baldoni sig fortsat. Det artistiske niveau blev stadig højere og René forsøgte fortsat forskellige tiltag for at forbedre og udvikle sin forretning.

Da René i 2015 blev skilt fortsatte han med at drive Cirkus Baldoni på egen hånd. Han fik god hjælp af sine trofaste medarbejdere Cindy og Daniel. Renés mangeårige veninde Camilla Frimann stod også klar med en hjælpende hånd og det udviklede sig hurtigt til mere end et venskab. Camilla og René danner i dag par og driver i fællesskab Cirkus Baldoni. Camilla har således i dag det overordnede ansvar for kioskerne, administration, herunder pressen. Hun er ligeledes projektkoordinator for cirkusprojektet ”Børn i Manegen”. Hun trives bedst bag kulisserne, men er dagligt at finde i kiosken såvel om sommeren som om vinteren. I 2017 fik hun sin debut som Nisseline i Cirkus Nissesjov. Hun udtaler dog selv, at det bliver ved det.

2015 blev året, hvor projektet ”Børn i Manegen” blev født. Projektet henvender sig til skoler og institutioner som gratis får muligheden for at optræde i en rigtig cirkus. Projektet har efterhånden udviklet sig rigtig meget og i 2018 bliver der afholdt mere end 30 sådanne arrangementer.

I programmet 2016 fortæller René om drømme, håb og virkelighed når det kommer til cirkus.:

’’Det er naturligvis med stolthed, at jeg byder velkommen til vores 15. sæson. Men lad det nu være sagt, det er også med en vis ærefrygt over, hvordan det egentlig er gået i de mange år. Drømmene var store i 2002. Realisterne blev noget ganske andet. Kære publikum, på grund af Jeres faste opbakning er vi nået hertil, hvor vi er i dag. En kollega sagde engang til mig ’’hvis du vil nogen noget ondt, så sig de skal starte et cirkus’’. Jeg burde måske have lyttet til ham, og alligevel ikke. For det har hele vejen igennem været lysten der har drevet værket og lysten til at sprede glæde og latter der har gjort at vi trodset udfordringerne og dem har der været mange af. Det er i dagens Danmark meget svært at drive cirkus. Vi er under konstant pres for diverse instanser, med øget kontrol, vanvittige love og regler samt udgifter fra det offentlige. Det kan få selv den mest hærdede forretningsmand til at sige ’så luk dog’, men NEJ, vi cirkusfolk er ikke sådan at kue. Vi er endnu ikke i dagens Danmark anerkendt som kultur på lige fod som fx teater. Vi lever og ånder for vores passion CIRKUS, for at sprede glæde og lykke i enhver afkrog af vores smukke land. Vi glædes dagligt på cirkuspladsen når vi møder Jer kære publikum, velvidende at årets cirkusbesøg i netop jeres by er en af årets højdepunkter for liv i byen. Det er derfor mit inderlige håb at årets program atter vil printe sig dybt ind i sjælden samt, at I får en oplevelse, der vækker barnet i de voksne og de vækker glæden og latteren i barnet’’ - Og det kom det til. For 2016 blev et fantastisk år for Cirkus Baldoni. Der kom flere og flere publikummer og forestillingen blev rost til skyerne.

2017 blev også forvandlingens år i Cirkus Baldoni. En stor del blev renoveret og der blev sat nyt lys på Baldoni. Vi fik erstattet alle bænkerækker med stole, dette var med til, at behage vores publikums oplevelse endnu mere.

Vi er nu nået 2018, og vi er meget spændte på hvad det nye år bringer. Mine damer og herre, det bliver værre og værre, eller gør det nu det? Året byder på et helt nyt og større telt, med nyt design, da vi har fået det luksusproblem, at vi flere gange har måtte afvise folk ved vores billetsalg når der har været udsolgt.

På trods af modgang, regn og rusk er vi kommet stærkt igennem de hårde år, og står nu stærkere end nogen sinde. Med et godt team, nogle gode teltarbejdere, artister i absolut særklasse, samt ikke mindst publikum som støtter os igennem det hele, kan vi strække armene ud og favne hver og en af Jer. For uden et trofast publikum ville intet af dette kunne lade sig gøre.